Zróżnicowanie rynku pracy strefy euro - Cybulski, Leszek; Pancer-Cybulska, Ewa (The Diversity of Euro Zone Labour Market, 2009)
Przedstawiono cztery europejskie modele społeczne. Omówiono sytuację na rynku pracy w 2008 roku na tle lat wcześniejszych. Pokazano tendencje zatrudnienia w strefie euro i poza strefą euro oraz dane dotyczące stopy bezrobocia w Unii Europejskiej w latach 2002-2008. (fragment artykułu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 71, s. 54-64