Zastosowanie analizy unfolding w ocenie preferencji uczniów szkoły policealnej - Pełka, Marcin (Application of Unfolding Analysis in the Evaluation of College Students Preferences, 2009)
W artykule przedstawiono analizę unfolding preferencji uczniów szkoły policealnej. W tym celu zaprezentowano podstawowe pojęcia z zakresu analizy unfolding. W części empirycznej przedstawiono i porównano wyniki analizy unfolding otrzymane z wykorzystaniem algorytmów SMACOF i PREFSCAL.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 84, s. 41-48
Keywords: analiza unfolding; SMACOF; PREFSCAL; preferencje uczniów szkoły policealnej