Upadłość konsumencka jako narzędzie walki z wykluczeniem finansowym - Solarz, Małgorzata (Consumer Bankruptcy as the Tool for Fighting Financial Exclusion, 2009)
W świetle zaobserwowanych tendencji celem niniejszego artykułu stało się przedstawienie instytucji upadłości konsumenckiej jako jednego z narzędzi walki z wykluczeniem finansowym, będącym negatywnym następstwem nadmiernego zadłużenia osób fizycznych. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 70, s. 125-135