Sekurytyzacja a rozprzestrzenianie się globalnego kryzysu finansowego - Ostalecka, Agnieszka (Securitization versus Spillover of Global Financial Crisis, 2009)
Celem artykułu jest ukazanie roli sekurytyzacji w przebiegu i w procesie "rozlewania się" obecnego kryzysu finansowego, który ze względu na swój zasięg i siłę oddziaływania jest nazywanym globalnym kryzysem finansowym. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 70, s. 107-115