Internetowe platformy social lending - jako zjawisko na polskim rynku - Kubiak, Damian (Online Social Lending Platforms - New Experience in Poland, 2009)
Celem artykułu jest przedstawienie zasad funkcjonowania internetowych platform do zaciągania/udzielania pożyczek ze szczególnym uwzględnieniem ryzyka towarzyszącego tym transakcjom. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 70, s. 90-97