Korzyści i zagrożenia związane z inwestycjami w produkty strukturyzowane - Janusz, Alicja (Advantages and Threats Related to Investments in Structured Products, 2009)
Celem artykułu jest uzyskanie odpowiedzi na pytanie: jakie korzyści może przynieść inwestorowi inwestycja w produkt strukturyzowany oferowany na rynku polskim oraz z jakimi zagrożeniami musi się on liczyć, wybierając ten alternatywny produkt? Przeanalizowano warunki ofert produktów strukturyzowanych subskrybowanych przez instytucje finansowe w Polsce w okresie od stycznia do 19 marca 2009 r. Źródłem wiedzy o oferowanych produktach były informacje zawarte na stronach internetowych emitentów1 oraz na portalu dotyczącym polskiego rynku struktur - http://www.structus.pl/. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 70, s. 65-77