Podstawowe formy pomocy publicznej udzielanej z Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych - Koza, Andrzej (Basic Forms of State Aid Coming From the State Found of Rehabilitation of Handicapped Persons, 2009)
Opracowanie omawia podstawowe formy pomocy udzielane z PERON na zatrudnienie i szkolenia osób niepełnosprawnych. Wymieniono zasady dopuszczalności stosowania pomocy, warunki stosowania pomocy oraz ich beneficjentów. Przeanalizowano jakie wykorzystanie pomocy publicznej z PFRON było w latach 2005-2007. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 70, s. 45-55