Model analizy skupień w segmentacji zachowań rynkowych przedsiębiorstw fonograficznych - Tarka, Piotr (Model of Cluster Analysis in the Recording Industry Companies' Segmentation, 2009)
Prezentowany artykuł opisuje zachowania rynkowe przedsiębiorstw fonograficznych w sferze metod rozwoju informacji marketingowej. Autor pracy przeprowadził badania empiryczne na próbie 56. przedsiębiorstw. W zakresie analizy danych wykorzystano analizę skupień. Umożliwiła ona przeprowadzenie segmentacji badanych firm w związku z przyjętym w artykule problemem badawczym. Słowa kluczowe: przedsiębiorstwa fonograficzne, segmentacja i analiza skupień
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 65, s. s. 23-33
Keywords: przedsiębiorstwa fonograficzne; segmentacja i analiza skupień