Representation learning on point cloud data with deep neural networks - Zamorski, Maciej (Uczenie reprezentacji dla chmur punktów przy użyciu głębokich sieci neuronowych, 2022)
Niniejsza rozprawa przedstawia podejścia uczenia maszynowego służące do automatycznego przetwarzania chmur punktów. Praca przedstawia wkład w dziedzinę uczenia reprezentacji danych.
Keywords: uczenie maszynowe; widzenie komputerowe; sieci neuronowe; chmury punktów; uczenie reprezentacji