Zarządzanie ryzykiem informatycznym detalicznej bankowości internetowej - wybrane problemy szacowania ryzyka - Wawrzyniak, Dariusz (Information Security Risk Management in Retail Internet Banking - Chosen Aspects of Risk Assessment, 2009)
Omówiono zagrożenia występujące w bankowości internetowej wynikające głównie z wykorzystania sprzętu i oprogramowania do komunikacji z bankiem internetowym. Przedstawiono pojęcie ryzyka informatycznego, zarządzanie tym ryzykiem i metody jego szacowania. (fragment artykułu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 54, s. 125-142