Szacowanie kosztu kapitału metodą składania - Zarzecki, Dariusz (Estimating Cost of Equity Using Buildup Method, 2010)
W artykule przedstawiono najważniejsze metody szacowania kosztu kapitału własnego, główną uwagę skupiając na metodzie składania. Jest to metoda uznawana za najbardziej odpowiednią do szacowania kosztu kapitału własnego w spółkach niepublicznych. Właściwe oszacowanie kosztu kapitału własnego jest warunkiem podejmowania racjonalnych decyzji inwestycyjnych i finansowych.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 117, s. 485-500