Zastosowanie analizy SWOT do kreowania strategii działania w badaniach foresight - ujęcie analityczno-komparatywne - Ziółkowski, Bożydar (The Application of SWOT Analysis to Create Strategies in Foresight Research - a Comparative and Analytical Approach, 2010)
Podczas realizacji badań foresight dla województwa podkarpackiego analiza SWOT została zastosowana dwukrotnie. Celem niniejszego opracowania jest analityczne i porównawcze zestawienie wyników wyżej wymienionej metody pod kątem wskazania potencjalnej homogeniczności (i konsensusu) w ocenie niezależnych grup ekspertów.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 116, s. 563-571
Keywords: analiza SWOT; badania foresight; zarządzanie strategiczne; normatywne strategie działania; panele ekspertów