Technologia, innowacje i wiedza a strategia przedsiębiorstwa high tech - Zakrzewska-Bielawska, Agnieszka (Technology, Innovation, Knowledge and the Strategy of a High Tech Enterprise, 2010)
W artykule podjęto problematykę strategii przedsiębiorstwa wysoko technologicznego. Przedstawiono tu specyfikę firm HT, zaproponowano koncepcję strategii rozwoju takich przedsiębiorstw oraz określono trójwymiarową przestrzeń strategiczną w odniesieniu do technologii, innowacji i wiedzy.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 116, s. 538-548
Keywords: przedsiębiorstwo high tech; strategia; technologia; innowacja; wiedza