Strategia rozwoju przemysłowego i polityki przemysłowej Republiki Kazachstanu w okresie przedkryzysowym - Wojtołowski, Nikołaj; Abdullajew, Kalil (The Strategy of Industrial Development and Industrial Policy in the Republic of Kazakhstan in the Period before the Crisis, 2010)
W artykule przedstawiono "Strategię przemysłowo-innowacyjnego rozwoju Republiki Kazachstanu na lata 2003-2015". Autorzy w sposób krytyczny odnieśli się do wspomnianego dokumentu, zarzucając mu zwłaszcza mylenie pojęć: polityka przemysłowa i strategia.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 116, s. 490-497
Keywords: strategia; polityka przemysłowa; Kazachstan