Opłacalność wdrażania technologii RFID w przedsiębiorstwach - Chrobak, Paweł (Profitability of Accustoming RFID Technology in Enterprises, 2010)
Artykuł przedstawia wybrane studia przypadków, na których przykładzie autor stara się pokazać opłacalność i korzyści z wdrażania technologii RFID. Jednym z celów pracy jest ukazanie obszarów, w których użycie metod automatycznej identyfikacji może przynieść korzyści w funkcjonowaniu przedsiębiorstwa. W artykule pokrótce opisano także technologię RFID, wskaźniki ROI oraz NVP.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 88, s. 148-162
Keywords: technologia RFID; wskaźnik ROI; wskaźnik NVP