Znaczenie i zakres działań związanych z employer branding w Polsce - Wojnicka, Agata (The Range and Importance of Activities Connected with Employer Branding in Poland, 2010)
W opracowaniu dokonano analizy przyczyn wzrostu znaczenia pozyskiwania i utrzymywania w firmie wartościowych, efektywnych i zmotywowanych pracowników. Autor przekonuje, iż zgodnie z trendami światowymi, również na polskim rynku pracy coraz większą popularność będzie zdobywała strategia budowania wizerunku dobrego pracodawcy. W opracowaniu zostały przedstawione istota employer branding i korzyści wynikające z wdrożenia tej strategii na podstawie najnowszej literatury oraz badań ankietowych przeprowadzonych wśród polskich przedsiębiorstw.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 116, s. 482-489
Keywords: zarządzanie zasobami ludzkimi; employer branding; wizerunek pracodawcy; efektywność pracowników; zaangażowanie pracowników