Technologie RIA - rozwój internetowych aplikacji biznesowych - Bryndza, Joanna (RIA Technologies - Development of Business Internet Applications, 2010)
Autorka omawia technologie RIA - Flash i Silverlight - używane przy tworzeniu biznesowych aplikacji internetowych. Nowoczesne trendy bazują na systemach oferowanych według modelu SaaS (Software-as-a-Service). Rosnąca popularność aplikacji internetowych wskazuje, że technologie RIA będą mieć coraz większe znaczenie.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 88, s. 139-147
Keywords: technologie RIA; SaaS; aplikacje internetowe