Strategiczne podejścia do zarządzania działalnością antykryzysową przedsiębiorstwa przemysłowego - Szatrowa, Jelena Wiktorowna (A Strategic Approach to Management of Anti-Crisis Activity of an Industrial Enterprise, 2010)
W artykule omówiono konieczność badania otoczenia, zwłaszcza w okresie kryzysu. Przedstawiono też przedmiot badania otoczenia oraz analizę słabych i mocnych stron przedsiębiorstwa.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 116, s. 443-446
Keywords: kryzys; strategia; otoczenie