Konceptualizacja organizacji opartych na wiedzy - koncepcje, modele, technologie i systemy informatyczne - Ziemba, Ewa (Conceptualization of Knowledge-Based Organisations - Concepts, Models, Information Technologies and Systems, 2010)
Przedmiotem artykułu są organizacje oparte na wiedzy. Dokonano projekcji ich atrybutów i kompetencji. Podkreślono znaczenie wiedzy i zarządzania wiedzą oraz zdefiniowano rolę systemów i technologii informatycznych w rozwoju organizacji opartych na wiedzy oraz w kreowaniu i doskonaleniu ich kompetencji.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 88, s. 73-89
Keywords: kompetencje organizacji opartych na wiedzy; zarządzanie wiedzą; technologie zarządzania wiedzą; portale korporacyjne