Analiza platformy SEKAP w aspekcie zintegrowanych bibliotek procedur - Billewicz, Grażyna (Analysis of SEKAP System in the Context of Integrated Libraries of Procedures, 2010)
Przedmiotem opracowania jest regionalna platforma administracji publicznej (dla woj. śląskiego) na przykładzie Systemu Elektronicznej Komunikacji Administracji Publicznej SEKAP, w aspekcie Zintegrowanych Bibliotek Procedur (ZBP). Przedstawiono założenia i funkcjonalność SEKAP oraz jego architekturę. Na tej podstawie dokonano analizy i oceny możliwości rozwiązań zastosowanych w regionalnej platformie SEKAP w odniesieniu do ZBP opracowanych na poziomie krajowym.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 88, s. 11-24
Keywords: elektroniczna administracja; latforma SEKAP; zintegrowane biblioteki procedur