Ocena poziomu zaangażowania kadry menedżerskiej w zarządzanie strategiczne w świetle badań empirycznych - Korpus, Joanna (The Evaluation of a Management Team's Commitment Level in Strategic Management in the Light of Research, 2010)
W referacie przedstawiono wyniki badań empirycznych dotyczących problematyki zaangażowania kierownictwa najwyższego i średniego szczebla w zarządzanie strategiczne w polskich przedsiębiorstwach. Prezentowane wyniki są częścią badań przeprowadzonych przez zespół Katedry Zarządzania Strategicznego SGH w Warszawie w ramach projektu badawczego pt.: "Warunki wzrostu konkurencyjności polskich przedsiębiorstw na rynkach Unii Europejskiej", sponsorowanego przez MNiSzW, realizowanego w latach 2006-2008.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 116, s. 169-179
Keywords: konkurencyjność przedsiębiorstwa; ocena poziomu zaangażowania kadry kierowniczej; zarządzanie strategiczne