Uwzględnianie ryzyka w procesie opracowywania strategii rozwoju przedsiębiorstwa - Kantor, Władimir Jewgieniewicz; Kuracz, Andriej Jewgieniewicz (Considering the Risk in the Process of Creating the Development Strategy of an Enterprise, 2010)
W artykule omówiono konieczność uwzględniania ryzyka przy opracowywaniu strategii rozwoju przedsiębiorstwa. Zwrócono uwagę na funkcje ryzyka, jego podmioty oraz znaczenie analizy strategicznej.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 116, s. 155-159
Keywords: ryzyko; strategia; analiza strategiczna