Uczestnicy procesu zarządzania strategicznego w przedsiębiorstwie - Kaleta, Andrzej (Participants of the Strategic Management Process in an Enterprise, 2010)
Uczestnicy zarządzania strategicznego mają kluczowe znaczenie dla jakości strategii i efektów ich realizacji. Konieczne jest wypracowanie skutecznej formuły pracy angażującej różne grupy uczestników spośród pracowników przedsiębiorstwa, jego zarządu czy ekspertów zewnętrznych. Rozwiązanie to powinno być dostosowane do specyfiki i możliwości przedsiębiorstwa, ale też powinno uwzględniać odmienność różnych faz procesu zarządzania strategicznego.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 116, s. 136-144
Keywords: zarządzanie strategiczne; strategia; uczestnicy procesu