Współczesne strategie konkurencji przedsiębiorstwa - Kaczmarek-Kalisz, Dominika; Guliński, Patryk (Today's Competitive Business Strategies, 2010)
Autorzy niniejszego artykułu starają się w sposób aktualny opisać współczesne strategie konkurencji. Najwięcej uwagi poświęcają strategiom zasobowym, stale ewoluującym w ciągu kilkudziesięciu ostatnich lat, oraz strategii Faulknera-Bowmana. Zbioru opisanych koncepcji nie należy traktować jako zamkniętej księgi.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 116, s. 127-135
Keywords: strategia; przedsiębiorstwa; konkurencja; zarządzanie; zmiany