Partycypacja zespołu w podejmowaniu decyzji strategicznych - Jankowska-Mihułowicz, Marzena (Team Participation in Strategic Decision Making, 2010)
W artykule zawarto zagadnienia dotyczące stopnia centralizacji decyzji strategicznych, stylów podejmowania takich decyzji oraz metod i technik twórczego rozwiązywania problemów o charakterze strategicznym. Na podstawie rozważań teoretycznych oraz wyników badań na grupie menedżerów wyciągnięto wnioski dotyczące optymalnego zakresu partycypacji pracowników w procesie podejmowania decyzji strategicznych.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 116, s. 98-107
Keywords: decyzje strategiczne; proces/styl podejmowania decyzji; menedżer; pracownicy; zespół