Zarządzanie innowacyjne w regionie - Fic, Daniel (Innovation Management in the Region, 2010)
W artykule podjęto próbę adaptacji koncepcji zarządzania drugiej generacji (2.0) G. Hamela oraz koncepcji zarządzania zaufaniem do zarządzania regionalnego. W modelu zarządzania innowacyjnego w regionie wyróżniono następujące elementy: instytucjonalna infrastruktura innowacyjna, foresight regionalny, internetowa platforma intraregionalna.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 116, s. 68-77
Keywords: globalizacja; zarządzanie; region; strategie; innowacje