Elektroniczna administracja - usługi publiczne dla przedsiębiorstw w Polsce. Stan obecny i perspektywy - Moroz, Mirosław (E-Government - Public Services for Businesses, State of the Art and Prospects, 2010)
Artykuł porusza problematykę wykorzystania Internetu przez administrację do świadczenia usług publicznych dla przedsiębiorstw. Wskazano na zalety wdrożenia e-administracji, zarówno z punktu widzenia organów administracyjnych, jak i przedsiębiorstw, zaprezentowano aktualny stan i zakres e-usług publicznych wykonywanych dla sfery biznesu, jak również perspektywy dalszego rozwoju e-administracji w Polsce. Obecnie wdrożonych jest szereg e-usług dla przedsiębiorstw, co jednak nie oznacza, że wszystko zostało w tej materii zrobione. Dalsze perspektywy rozwoju e-administracji w kontekście przeanalizowanych szans i zagrożeń również wyglądają optymistycznie.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 89, s. 186-198