Zarządzanie wiedzą w służbie projektów - Tabaszewska, Edyta (Knowledge Management in Service of Projects, 2010)
Zarządzanie projektami staje się coraz częstszą formą prowadzenia działalności wielu organizacji. Jest to związane przede wszystkim z rosnącymi wymaganiami klientów, zmiennością ich potrzeb i potrzebą indywidualizacji. Celem artykułu jest określenie roli zarządzania wiedzą w doskonaleniu zarządzania projektami. Autorka wskazuje na uwarunkowania zarządzania wiedzą w organizacjach zorientowanych na projekty, jak również na jego specyficzne cechy.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 89, s. 123-132