Dzielenie się wiedzą w przedsiębiorstwie - kontekst społeczny - Trenkner, Małgorzata (Knowledge Sharing in Organization - Social Aspect, 2010)
Celem opracowania jest przedstawienie przeszkód w dzieleniu się wiedzą, zaprezentowanie kulturowych uwarunkowań dzielenia się wiedzą w organizacji oraz wskazanie działań w kierunku kształtowania i stymulowania zachowań zorientowanych na dzielenie się wiedzą.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 89, s. 101-112