Psychometryczne narzędzia selekcji kandydatów do pracy - Piwowar-Sulej, Katarzyna; Grajewski, Bartosz (Psychometric Tools of Job Candidate Selection, 2010)
Celem artykułu jest przedstawienie wybranych psychometrycznych narzędzi selekcji kandydatów do pracy. Uwzględniono przy tym zakres ich stosowania w Polsce. Szczególną uwagę zwrócono na problemy związane z właściwym ich użyciem w kontekście rzetelności uzyskanych dzięki nim pomiarów.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 89, s. 92-100