Dbałość o wizerunek pracodawcy jako przejaw orientacji na człowieka - Pietroń-Pyszczek, Agata (Care for Employer Image as a Manifestation of Human Approach in Management, 2010)
W artykule zaprezentowano zagadnienia związane z kreowaniem wizerunku pracodawcy. Analizie poddano rolę, jaką w tym kreowaniu mogą odegrać pracownicy, zakładając, że istotnym czynnikiem jest poziom i charakter ich zaangażowania organizacyjnego. Rozważaniom towarzyszy przekonanie, że orientacja na człowieka może zwiększać konkurencyjność pracodawców w tych segmentach rynku pracy, w których koniecznością staje się "walka o talenty".
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 89, s. 71-76