Wybrane aspekty społecznej odpowiedzialności małego przedsiębiorstwa - Sokołowska, Agnieszka (Chosen Aspects of Social Responsibility of Small Enterprises, 2010)
Zasady oraz instrumentarium społecznej odpowiedzialności dotyczą częściej dużych przedsiębiorstw niż małych, zatem istnieje potrzeba wykazywania specyfiki społecznej odpowiedzialności w tej kategorii przedsiębiorstw. Artykuł zasadniczo koncentruje się na przedstawieniu wybranych aspektów społecznej odpowiedzialności małego przedsiębiorstwa: istoty pojęcia oraz specyficznych cech i obszarów społecznej odpowiedzialności. Rozważania mają charakter teoretyczno-empiryczny.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 89, s. 50-61