Kluczowe czynniki sukcesu społecznej odpowiedzialności Przedsiębiorstwa - Zając, Czesław (Key Factors of Success of Corporate Social Responsibility, 2010)
W opracowaniu przedstawiono kluczowe czynniki sukcesu społecznej odpowiedzialności przedsiębiorstwa (CSR), występujące w jego środowisku wewnętrznym i w jego otoczeniu. Charakterystykę wewnętrznych i zewnętrznych czynników powodzenia koncepcji CSR poprzedzono analizą źródeł upowszechniania się tej koncepcji. Wskazano także na korzyści społecznej odpowiedzialności biznesu dla przedsiębiorstw i społeczeństwa.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 89, s. 31-40