Rozwój systemu zarządzania wiedzą na przykładzie firmy prowadzącej działalność badawczo-rozwojową - Tabaszewska, Edyta (Development of Knowledge Management System on the Example of a Firm Conducting Research and Development Activity, 2010)
Opracowanie przedstawia wyniki badania przeprowadzonego w firmie zajmującej się działalnością badawczo-rozwojową w zakresie geologii, hydrogeologii i geofizyki, górnictwa, wzbogacania rudy, składowania odpadów poflotacyjnych i ochrony środowiska. Celem artykułu jest przedstawienie etapów rozwoju systemu zarządzania wiedzą badanej firmy, jak również podstawowych jednostek organizacyjnych wchodzących w jego skład.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 94, s. 288-294