Wiedza w zarządzaniu : wyniki badań - Stańczyk-Hugiet, Ewa (Knowledge in Management : Empirical Research, 2010)
Artykuł przedstawia wyniki badań empirycznych prowadzonych w ramach projektu badawczego. Ich celem było ustalenie, czy wiedza wpływa na potencjał strategiczny przedsiębiorstwa. Przeprowadzone analizy pozwalają jednoznacznie stwierdzić, że wiedza ma charakter strategiczny. Wyniki badań przedstawiono wyłącznie w odniesieniu do populacji przedsiębiorstw usługowych
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 94, s. 280-287