Zarządzanie kapitałem intelektualnym w świetle społecznej odpowiedzialności małego przedsiębiorstwa - Sokołowska, Agnieszka (Intellectual Capital Management in the Light of the Small Enterprise Social Responsibility, 2010)
Artykuł koncentruje się na przedstawieniu głównych założeń zarządzania kapitałem intelektualnym w powiązaniu z zasadami społecznej odpowiedzialności w małym przedsiębiorstwie. W artykule zidentyfikowano cechy małego przedsiębiorstwa sprzyjające kształtowaniu przestrzeni społecznej, a także wybrane aspekty zarządzania kapitałem intelektualnym i przejawy społecznej odpowiedzialności małego przedsiębiorstwa oraz kluczowe relacje między koncepcjami.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 94, s. 272-279