Franchising innowacją organizacyjną przedsiębiorstwa? - Prudzienica, Maja (Franchising as Organizational Innovation in Enterprise, 2010)
Franchising traktowany jest jako jedna z najbardziej dynamicznych form rozwijania własnego biznesu z wykorzystaniem sprawdzonych pomysłów biznesowych. Pomysły te oferowane są na rynku jako pewien rodzaj produktów, za pomocą których zarówno franczyzobiorca, jak i franczyzodawca mogą osiągać określone zyski. Artykuł celowo został zatytułowany w formie pytającej, po to aby stworzyć pewien zaczątek do dyskusji i dalszych rozważań o istocie franchisingu.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 94, s. 245-251