Modele biznesu jako przejaw wiedzy średnich przedsiębiorstw produkcyjnych w świetle wyników badań empirycznych - Nogalski, Bogdan; Wójcik-Karpacz, Anna; Karpacz, Jarosław (Business Models as a Sign of Medium Production Enterprises Knowledge in the Light of Empirical Research Results, 2010)
W niniejszym artykule podjęto problem kształtowania modeli biznesu w warunkach turbulentnych zmian otoczenia. W jego treści poddano analizie wyniki badań empirycznych, które zostały przeprowadzone w celowo dobranych średnich przedsiębiorstwach produkcyjnych działających w regionie świętokrzyskim. Na tej bazie scharakteryzowano model działalności gospodarczej badanych przedsiębiorstw.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 94, s. 209-218