Komercjalizacja - szansa czy zagrożenie dla szpitali samorządu terytorialnego - Kacała, Joanna (Commercialization - Chance or Threat for Hospitals of Local Government, 2010)
Celami referatu są przedstawienie uwarunkowań wpływających na sposób realizacji usług zdrowotnych przez administrację samorządową oraz próba odpowiedzi na pytanie, czy świadczenie usług w dotychczasowej formie może być jeszcze efektywne.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 94, s. 121-130