Rola kapitału społecznego w zarządzaniu zespołem pracowniczym - Jagoda, Agnieszka (Importance of Social Capital in Workers' Team Management Process, 2010)
Chociaż praca zespołowa od wielu lat cieszy się zainteresowaniem badaczy, rzadko jednak obok rozwiązań organizacyjnych wskazuje się na niematerialne zasoby prowadzące do ułatwienia współpracy ludzi. Wydaje się, że warto rozpatrywać pracę zespołową przez pryzmat kapitału społecznego definiowanego jako umiejętność ludzi do współpracy ze sobą.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 94, s. 113-120