Metody definiowania procesów w organizacji - Cyfert, Szymon (Methods of Process Defining in an Organization, 2010)
Celem artykułu jest opracowanie propozycji klasyfikacji metod definiowania procesów w organizacji. Punktem wyjścia jest omówienie procesu kształtowania organizacji zorientowanej na procesy, co pozwoliło na wyprowadzenie dwóch podstawowych podejść do definiowania procesów w organizacji, a także na zdefiniowanie ich zalet i ograniczeń
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 94, s. 75-80