Ośrodki odpowiedzialności w controllingu wiedzy - Bieńkowska, Agnieszka (Responsibility Centers in Knowledge Controlling, 2010)
W opracowaniu podjęto dyskusję na temat wyodrębniania organizacyjnego ośrodków odpowiedzialności w controllingu wiedzy. Określono ich rodzaj, wskazano kryterium ich wyodrębniania, a także przypisano im cele i zadania. Rozważania poprzedzono ogólną charakterystyką koncepcji tworzenia ośrodków odpowiedzialności w organizacji.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 94, s. 39-47