Edukacja akademicka a tworzenie w Polsce gospodarki opartej na wiedzy - Moszkowicz, Mieczysław; Kubiński, Piotr (University Education and Building in Poland Knowledge-Based Economy, 2010)
Artykuł podejmuje temat roli edukacji akademickiej w procesie tworzenia w Polsce gospodarki opartej na wiedzy. Przedstawiono w nim efekty dotychczasowej transformacji szkolnictwa wyższego w naszym kraju oraz podjęto dyskusję na temat jakości kształcenia na poziomie wyższym.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 93, s. 133-140