Wpływ strategii informacyjnej na proces outsourcingu technologii informacyjnych - Jach, Mariusz (The Influence of Information Strategy on the Process of Information Technology Outsourcing, 2010)
Technologie informacyjne stają się coraz droższe, a zarządzanie nimi coraz bardziej złożone. Outsourcing umożliwia korzystanie z najnowszych osiągnięć techniki bez angażowania dużych środków. Jednym z ważniejszych kroków poprawnie przeprowadzonego procesu outsourcingu technologii informacyjnych jest sformułowanie strategii informacyjnej. Artykuł omawia proces formułowania strategii informacyjnej oraz jej wpływ na proces wydzielenia technologii informacyjnych.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 118, s. 299-308
Keywords: strategia informacyjna; outsourcing; technologie informatyczne