Realizacja systemu oceny efektywności procesów logistycznych na bazie sztucznych sieci neuronowych - Dudek, Dariusz; Kulej-Dudek, Edyta (The Implementation of the System of Efficiency Evaluation of Logistics Processes Based on Artificial Neural Network, 2010)
W artykule scharakteryzowano koncepcję systemu oceny funkcjonowania procesów logistycznych. Zaproponowano możliwość zastosowania sztucznych sieci neuronowych do opisu przebiegu zdarzeń logistycznych. Szczególną uwagę zwrócono na dobór architektury sieci neuronowych oraz ich umiejętność odwzorowywania rzeczywistych przebiegów i zachowań systemu logistycznego. Zaprezentowano etapy budowy i istotę funkcjonowania systemu oceny efektywności procesów logistycznych.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 118, s. 268-277
Keywords: logistyka; efektywność procesów logistycznych; sieci neuronowe