Modelowanie wymagań z zastosowaniem metod obiektowych - Burkot, Bogdan (Requirements Modeling With the Use of Object Methods, 2010)
Artykuł przedstawia możliwość zastosowania obiektowych metod modelowania, szczególnie ukierunkowanych na tworzenie modelu wymagań funkcjonalnych. Modelowanie wymagań zostaje przedstawione w kontekście szerszego procesu, jakim jest analiza biznesowa. Zawiera on opis podstawowych pojęć metod obiektowych. Następnie przedstawiono procedurę modelowania wymagań oraz zastosowanie diagramów przypadków do ich przedstawiania.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 118, s. 250-258
Keywords: analiza biznesowa; metody obiektowe; modelowanie wymagań użytkowników