Kształcenie w zakresie procesów informacyjnych w zarządzaniu na uniwersytecie ekonomicznym we Wrocławiu - Sitarska, Monika (Education in the Area of Information Processes in Management at the Wrocław University of Economics, 2010)
Proces edukacji studentów na uczelniach wyższych jest długotrwały, a jego efekty oceniane są dopiero po latach i osiągnięciach absolwentów danej uczelni. Celem artykułu jest charakterystyka jednego z kierunków nauczania na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu na Wydziale Zarządzania, Informatyki i Finansów. Artykuł został podzielony na trzy części, pierwsza opisuje standardy kształcenia na kierunku zarządzanie według Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego. Druga część ma za zadanie zaprezentowanie sposobu edukacji w zakresie przedmiotu procesy informacyjne w zarządzaniu na wykładach i towarzyszących im ćwiczeniach. Ostatnia część poświęcona została strukturze przedmiotów na kierunku zarządzanie prowadzonym na UE we Wrocławiu na Wydziale Zarządzania, Informatyki i Finansów.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 118, s. 178-188
Keywords: procesy informacyjne w zarządzaniu; standardy kształcenia; programy studiów; struktura przedmiotów na kierunku zarządzanie