Edukacyjne walory narzędzia Picture - Niedźwiedziński, Marian; Ziemecka, Małgorzata (The Educational Value of Picture Tool, 2010)
Pracodawcy zwracają uwagę na praktyczną wiedzę i umiejętności absolwentów studiów informatycznych, wymagając od nich wiedzy nie tylko z zakresu szeroko pojętej informatyki, ale także z dziedziny ekonomii czy zarządzania. Stąd bardzo ważne jest wyposażenie studenta informatyki w taki rodzaj wiedzy. Jednym z narzędzi, które może być w tym kontekście wykorzystane, jest PICTURE. Artykuł opisuje zalety i wady tego narzędzia z edukacyjnego punktu widzenia.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 118, s. 137-146
Keywords: modelowanie procesów; Picture; edukacja informatyczna