Zarządzanie wiedzą w systemach LMS i LCMS w procesie tworzenia wykładów on-line - Hauke, Krzysztof (Knowledge Management in LMS and LCMS in the Process of Lecture Creating On-Line, 2010)
Istotą społeczeństwa informacyjnego jest stałe przetwarzanie informacji. Aby ten proces mógł być skutecznie zrealizowany, społeczeństwo to musi się cały czas edukować. W artykule zostanie omówiona procedura tworzenia wykładu on-line [Gajewski 2006]. Procedura tworzenia jednostek dydaktycznych (wykładów on-line) uwzględnia systemy: LMS (Learning Management System) i LCMS (Learning Content Management System) [Gładysz, Hauke, Owoc 2000].
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 118, s. 78-85
Keywords: zarządzanie wiedzą; e-learning; system LMS; system LCMS; wykłady on-line