Wybrane aspekty współpracy w obszarze dydaktyki pomiędzy uczelnią wyższą a dostawcą zintegrowanego systemu informatycznego zarządzania - Dziembek, Damian (Chosen Aspects of The Co-Operation In The Area of Didactics Between Schools of Higher Education And Suppliers of the Integrated It Management System, 2010)
W artykule przedstawiono współpracę pomiędzy uczelnią wyższą a dostawcą zintegrowanego systemu informatycznego zarządzania. Na początku omówiono istotę zintegrowanych systemów informatycznych zarządzania oraz opisano budowę systemu Xpertis firmy Macrologic. Następnie przybliżono współpracę częstochowskiego oddziału firmy Macrologic z Katedrą Informatyki Ekonomicznej Wydziału Zarządzania Politechniki Częstochowskiej. W końcowej części artykułu podkreślono korzyści wynikające ze współpracy pomiędzy uczelnią wyższą a dostawcą systemu Xpertis.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 118, s. 59-67
Keywords: zintegrowane systemy informatyczne zarządzania; Xpertis; systemy ERP